Let installation

 

Det er let og ligetil at få installeret sin fiber. Lige før installations-tidspunktet bliver du kontaktet af de der udfører arbejdet. Her aftaler I hvor fiberen skal føres ind til dig. 

I standardbestillingen er der medregnet gravearbejde til husets nærmeste væg. 

De udførende tager billeder af forhold og påbegynder arbejdet.

Fiberen lægges typisk i jorden, og de udførende anvender alt tænkeligt udstyr som gravemaskiner, kabelplov, underskydning.

Det er professionelle fagfolk der udfører arbejdet.

Fiberen fremføres til dig. Der bores en gennemføring til installationen.

På indvendig side installeres en fiberbox (fiberstik og modem) hvor din nye fiberinstallation afsluttes. Fiberboksen skal tilsluttes en 230V stikkontakt.

De udførende retablerer terræn og der tages billeder af endt arbejde. 

Herfra overtager du selv tilslutnings arbejdet som du selvfølgelig kan få assistance til. 

FAQ - Spørgsmål

Har du yderligere spørgsmål til installation af fiberen, så skriv til os på egedalfibernet@gmail.com  

Går noget i stykker

Har du gamle og knækket havefliser i din indkørsel, er de naturligvis lige så gamle og knækket efter installationen som før. Men de professionelle entreprenører gør hvad der er muligt for at undgå at beskadige noget. Der tages billeder før og efter installation så tvivlsspørgsmål kan elemineres.

 

kan Fra fiberboksen boxen føres ind . På indvendoig sige  Til den indvendige installation følger fiberstik og modem. Router kan enten tilkøbes af Gigabit, eller kunden kan bruge en model efter eget valg. Gigabit anbefaler at købe en Inteno Router gennem os. Dermed er der både garanti for kvaliteten af routeren samt optimal support, hvis der skulle opstå problemer. Gigabits supportere har et solidt kendskab til de Inteno routere, som Gigabit sælger, og kan i sagens natur ikke vejlede på samme kompetente niveau i opsætning af en kundeindkøbt router af vilkårligt mærke og model.” Sådan beskriver Gigabit.dk på deres hjemmeside.  

text in the module Advanced settings.

Kan jeg bestemme hvor fiberen skal ind i min bygning

Ja. Du kan aftale med den udførende hvor fiberen skal ind i huset. Lige før installationstidspunktet kontaktes du af de udførende. Her aftaler du direkte med de udførende hvordan og hvorledes du vil arbejdet udført. Du oplyses om en tillægspris for det ekstrraarbejde du ønsker udført.

Kan jeg bruge eksisterende stikkontakter

Ja. Fiberbox (Fiberstik og modem) er dobbeltisoleret og kan tilsluttes eksisterende lysinstallation uden jord. Stikkontakten skal være i umiddelbar nærhed af fiberboksen. Det er selvfølgelig en god ide, at det er en lysgruppe der ikke er belastet af støjende forhold som køleskab, fryser, motorer, varmepumpe osv. 

Let installation indendørs 

 

Det er let og lige til at tilslutte sin nye fiber husets eksisterende installationer. Den indvendige fiberbox (fiberstik og modem) afsluttes i et RJ45 stik herfra skal tilkobles en ruter. Ruter kan enten tilkøbes af udbyderen, eller du kan bruge en model efter eget valg. Fra ruteren kan tilsluttes udstyr som hub/swits, WIFI og alt muligt andet. Typisk anvendes kabler med RJ45. Husk din nye fiber kommer med hurtigere hastighed end dit gamle internet. Du skal gennemgå det udstyr du har og hvad du vil genanvende, for dit netværk er ikke bedre end svageste led.

Du kan selvfølgelig få hjælp.  

 

FAQ - Spørgsmål

Har du yderligere spørgsmål til installation, så skriv til os på egedalfibernet@gmail.com eller til en af vores samarbejdspartnere, se nedenstående

Hvilke ruter skal jeg købe ??

Gigabit anbefaler at købe en Inteno Router. Dermed er der både garanti for kvaliteten af routeren samt optimal support, hvis der skulle opstå problemer. Gigabits supportere har et solidt kendskab til de Inteno routere, som Gigabit sælger, og kan i sagens natur ikke vejlede på samme kompetente niveau i opsætning af en kundeindkøbt router af vilkårligt mærke og model.

Hvad er en RJ45

RJ45 er den mest almindelige standard for et datastik. Kabler og stik kan købes i forskellige kategorier alle steder. Til din nye fiber skal du ikke anvende mindre end det vi kalder RJ45 Cat. 5e. Vores anbefaling er at købe færdigmonteret kabler minimum Cat 6, det er ikke nødvendigt med skærmet kabler. 

Hvordan tilkobler jeg mit TV

Dit TV skal kunne komme på internettet på en eller anden måde. Nyere TV har RJ45 tilslutning og/eller WIFI. Du kan måske tilkoble en Google Cromecast eller Apple homebox. Derved anvender vi TVsignalet via fiberen. Læs mere om TV løsninger   

Hvad med mit WIFI

På din router kan der være WIFI, men har du haft dit WIFI via den gamle router fx TDC homebox på dit gamle kobber eller coax forbindelse, så skal du købe et nyt WIFI accespoint. Der findes rigtig mange forskellige typer og fabrikater. Læs mere her  

Lokale virksomheder kan hjælpe

Vi har lokale firmaer tilknyttet, hvis der skulle være spørgsmål eller behov for assistance.

Netværkskabler og udstyrClick Egedal
Egedal Centret 46
3660 Stenløse
47 17 01 90
Netværkskabler og udstyr
Softwareopsætning
Small IT
Stærevej 7
3660 Stenløse
carsten@small-it.dk
29 88 10 10
Netværk
Installation
EgedalEL.dk ApS
H P Hansensvej 7
3660 Stenløse
www.egedalel.dk
mail@egedalel.dk
70 28 60 80

 

Hvorfor fibernet

Meget hurtigere internet, uden sammenligning.

Hurtigere internet

Hurtigere internet, ingen performance ændringer/udmatninger, selvom i er mange på internettet.

}

Fremtidssikret

p

Begrænsning

Ingen hastighedsbegrænsning, som ved COAX og ADSL/VDSL/xDSL.

Attraktiv bolig

Flere købere tjekker om der er en ordentlig internetforbindelse inden de køber.

Infrastruktur

Infrastrukturen bliver forbedret

Let installation

Leverandøren fremfører fiberen helt ind til huset. Stikket skal blot sættes i.

TV-løsninger

Læs om dine muligheder for TV-løsning

Anbefaling af router

Er du i tvivl eller har brug for hjælp eller vejledning til valg af router?

Vil du også have hurtigere internet?
Bak op om projektet, så både du og din nabo kan få fibernet.

Loading