Hastigheds begrænsning

I en fiberforbindelse benyttes lys og lysets hastighed i stedet for strøm. Derved benytter man en teknologi, som er nær det hurtigste transmission vi kender.

Lysledere har en enorm høj kapacitet.

Tager vi et kig på lyslederne i kablet, vil vi se, at de har en enorm kapacitet. Det vil sige, at det teoretisk set vil være muligt at samle alle Danmarks ADSL-forbindelser på ganske få lysledere. Den teoretiske grænse for én lysleder svarer til et forbrug på 1,5 mia. mennesker, der taler i telefon på samme tid.

I Danmark er vi et af de førende lande inden for forskning i lysledere. Danmarks Tekniske Universitet, DTU, var faktisk de første til at overføre data med en hastighed, der svarer til 1 mio. Mbit/s. Det er det samme, som at kunne downloade 80 DVD-film – i sekundet!”

Derfor er det tydeligt, at potentialet for lyslederteknologien er nærmest uendelig. Det er, helt simpelt, fremtidens løsning til transport af data.

Hvad betyder det for dig?

Nu tænker du måske “Det er nogle interessante fakta om fibernettets teknologi, men hvad betyder det egentligt for mig?”

Den moderne teknologi bag fibernet betyder, at du kan få lynhurtige og stabile internet hastigheder, der ikke kan matches af andre teknologier.

Disse lynhurtige hastigheder leder op til en række fordele, som du kan nyde godt af:

  • Symmetriske hastigheder, der giver dig samme høje hastighed i upload og download.
  • Du får hastighedsgaranti, hvilket betyder, at du rent faktisk får den hastighed, du betaler for.
  • Du får en stabil internetforbindelse, der ikke belastes af dit lokalområdes internetaktivitet.
  • Du får naturligvis også lav svartid (latency), der sikrer, at dit spil ikke lagger, når du er online.

Antenneforeninger og løsninger med coax

I Egedal er der også en stribe antenneforeninger. De har brugbare coax løsninger som kan klare gode hastigheder, men det vores holdning at løsningerne er ved at være forældet. Ikke nok med at det typisk er dyre løsninger, så kender man loftet på den maximale hastighed på coax løsninger.

Vi er opmærksomme på TDC / Yousee stadig ligger coax ved nye anlæg. Vi stiller spørgsmål og spørg. Er det for at få brugt de gamle lagre ?? Hvad sker der i:

  • Stenløse SYD, Stenløse ??
  • Kongevænget, Smørum ??
  • Fremtidens by, Egedal ??

Vores holdning er at det ikke kan betale sig at vedligeholde coax løsninger.   

 

 

Fibernet i Veksø Antenneforening

Veksø antenneforening har valgt at lave et fiberprojekt med Fibia. Tilmeldingen er åben på foreningens hjemmeside, hvor du også kan læse meget mere:  http://www.vafdk.dk/

Derved er Veksø er blevet lidt af et spændende omdrejningspunkt, for både Gigabit og ClobalConnect har lagt hovedfiber i gaderne. Klar for udvidelse af deres fibernet.

Rundt om Veksø:
Vi er super spændte på antenneforeningens indsats og også hvorledes gaderne ude omkring Veksø by vil få en chance for at komme med på løsningen som antenneforeningen har sat igang.
Bor du på vejene omkring Veksø så har vi lavet et nyt tiltag. En side, hvor du har mulighed for at vise din interesse og hjælpe med at få fibernet til hele Egedal.
Læs mere på: https://www.egedalfibernet.dk/nye-omraader/ 

 

Mobilnettet

Mobilnettet er kommet for at blive. Det er vi slet ikke i tvivl om. Det varer ikke længe før 5G er på banen ( TDC melder ud at de åbner 7. september 2020) men samtidig taler vi med mange i Egedal der har problemer med mobildækning. Vi arbejder på at få bedre mobildækning i Egedal og holder øje med 5G udviklingen.

Opgradering af it-infrastruktur på vej til Egedal

Opgradering af it-infrastruktur på vej til Egedal

Drømmer du om 5G i luften og øget bredbåndshastighed? TDC udskifter netop nu telemaster for at forberede netværket til 5G og så er der fibernet på vej til 2.800 husstande i Stenløse. Læs meget mere på nedenstående link.

5g nettet er for alvor på vej

5G-nettet er for alvor ved at starte sin udrulning her i landet. Det er dog ikke noget, som fx teleselskaberne bare kan gå i gang med. Energistyrelsen administrerer på statens vegne frekvensressourcerne i Danmark. Det er derfor også Energistyrelsen, som holder auktioner over frekvenstilladelserne i Danmark. Det gælder herunder også frekvenserne i 700 MHz-, 3,5 GHz- og 26 GHz-frekvensbåndene, som bliver anset for at være de vigtigste frekvensbånd til 5G. Energistyrelsen har i marts 2019 bortauktioneret 700 MHz-frekvensbåndet til Hi3G, TT-Netværket og TDC, som alle blev tildelt frekvenser i frekvensbåndet.
Energistyrelsen har udstedt tidsbegrænsede tilladelser i 3,5 GHz -frekvensbåndet, som mobilselskaberne kan anvende til 5G, indtil auktionen over frekvensbåndene er afviklet i Danmark. Det er Energistyrelsens forventning, at den næste auktion skal holdes inden udgangen af 2020.

Kilde: Energistyrelsen: https://www.elfokus.dk/5g-nettet-er-for-alvor-paa-vej/

5G nettet er på vej

7. september åbner TDC for netværket 5G netværket og ved udgangen af måneden vil 80 procent af landet på papiret være dækket. Det oplyser TDC Net, der er TDC’s netværksselskab.
Dækningen vil i første omgang være klart bedst i centrum af København, Aarhus, Odense og Helsingør, hvor det vil være muligt at opleve hastigheder på op til 1 gigabit per sekund.
Fra start vil det langt fra være alle, som vil kunne se et 5G-logo i hjørnet af telefonen. Det kræver en telefon, der understøtter 5G teknologien.
Vi har ikke nogle oplysninger om hvornår 5G kommer til Egedal Kommune.

Kilde: https://www.berlingske.dk/business/nu-kommer-5g-til-danmark-ikke-alle-kan-bruge-det-fra-start

 

Hvorfor fibernet

Meget hurtigere internet, uden sammenligning.

Hurtigere internet

Hurtigere internet, ingen performance ændringer/udmatninger, selvom i er mange på internettet.

}

Fremtidssikret

p

Begrænsning

Ingen hastighedsbegrænsning, som ved COAX og ADSL/VDSL/xDSL.

Attraktiv bolig

Flere købere tjekker om der er en ordentlig internetforbindelse inden de køber.

Infrastruktur

Infrastrukturen bliver forbedret

Let installation

Leverandøren fremfører fiberen helt ind til huset. Stikket skal blot sættes i.

TV-løsninger

Læs om dine muligheder for TV-løsning

Anbefaling af router

Er du i tvivl eller har brug for hjælp eller vejledning til valg af router?

Børnene vil have hurtigere internet! Vil du også?

 

Send os en besked og vi vil kontakte dig, så du kan få svar på dine spørgsmål.

Loading