Mange borgere i Egedal har rigtigt dårlige internetforbindelser.

Ved flere anledninger har vi kikket på Egedal. En af de ting vi har erfaret er at mange borgere i Egedal, har dårlige og dyre internetforbindelser. Iflg. Fagbladet ”Ingeniøren” vil en familie med 2 børn i 2025 have behov for minimum en 160/50 Mbps linje, hvilket de fleste i Egedal ikke vil kunne få tilbudt med de nuværende løsninger.

Det vil vi forsøge at at ændre på, så vi ligger kræfterne i hvor vi kan hjælpe:

 • Synliggørelse af status og forhold
 • Formidling af informationer
 • Aftaler, igangsætning og support til lokale fibernetambassadører 
 • Koordinering af områder
 • Lokale forhold og aftaler
 • Vi stiller spørgsmål ved eksisterende løsninger

Vi er den lokale Rotary klub

– et fælleskab der gør en forskel

Vi har sat os det mål, at hjælpe med at give borgere og erhvervslivet i Egedal mulighed for tilkobling til fibernettet. Denne hjemmeside er fortællende om projektet.

I Egedal Rotary Klub er medlemsskaren en blanding af kvinder og mænd, erhvervsaktive og pensionister med stor erhvervserfaring. For tiden er alderspændet fra 36 til 78 år. Der er medlemmer med vidt forskellig erhvervsbaggrund, så der sker både uformel og mere formel erfarings-udveksling – også mellem ledere fra den private og den offentlige sektor. 

Vi vil benytte vores netværk og ressourcer i Egedal Rotary Klub til projektet. Derved har vi mødested, bestyrelse, regnskaber, vedtægter, CVR nr. webshop osv. samt alle tænkelige faggrupper at kunne trække på. Vores bagland i Danmark udgør ca. 12.000 personer i 275 klubber landet over. Men Egedal Rotary Klub er naturligvis blot en lille brik på verdensplan.   

Ud over de ugentlige møder arbejder bla. med projekter som:

 • Ungdomsudveksling
 • Ønsketræet i Egedal
 • Rotarys Hjælpefond
 • Og naturligvis at få fibernet til Egedal

Vi er også en stribe fiberambassadører
– borgere i Egedal der gør en forskel.

Ud over Egedal Rotary Klub er vi en stribe fiberambassadører. Vi er beboere, naboer, erhvervsdrivene i og omkring Egedal. Vores opgave er at være kontakt og bindeled. Et projekt som Egedal Fibernet er ikke blot at trække nogle fibertråde, det er et kæmpe fælles træk imellem borgere, erhvervslivet og leverandører. Der er rigtig mange informationer der skal formidles og forstås, så vi vil være nok interesserede til at få projektet til at lykkedes.

Vi har brug for alle kræfter vi kan finde:

 • Synlighed
 • Formidling af informationer
 • Koordinering af områder
 • Lokale forhold og aftaler

Ud over det er super sjovt og spændende – så vil du lærer rigtig mange mennesker at kende.Kunne du tænke dig at være fiberambassadør, så kontakt en af os.

Der er flere fiberleverandører i Egedal.

Vi vil skabe os overblikket over fibernettet i Egedal. I dag er der områder med Gigabit.dk, Comflex og erhvervsløsninger fra GlobalConnect og TDC. Vi arbejder på at have kendskab til installationer, hastigheder og priser, så vi kan hjælpe borgere og erhverv til at vælge den ønskede løsning til den rette pris. Vi arbejder også på at alle områder i Egedal skal have mulighed for fibernet. Der er flere små byer og landsteder, i og omkring Egedal som vi vil hjælpe med at blive set. Vi har også et øje på vores kommune. Ikke blot arbejdsgange som gravetilladelser mv. men vi gør også opmærksom på om man har husket fibernettet ved i nye områder der etableres. Vi har også spurgt til fibernet på kommunens bygninger og skoler hvor elever og lærer skriger efter bedre internet  
Projektet Egedal Fibernet er derfor ikke blot nogle fiberambassadører der vil have  trukket nogle fibertråde, vi er en del af et kæmpe fælles træk imellem borgere, erhvervslivet og leverandører, der ønsker en bedre infrastruktur i og omkring Egedal, så vores område bliver mere attraktivt.

Børnene vil have hurtigere internet! Vil du også?

 

Send os en besked og vi vil kontakte dig, så du kan få svar på dine spørgsmål.