Der er flere fiberleverandører.

Vi er i gang med at skabe os overblikket over fibernettet i Egedal. I dag er der områder med Gigabit.dk, Comflex og erhvervsløsninger fra GlobelConnect og TDC. Vi arbejder på at have kendskab til installation, hastigheder og priser, så vi kan hjælpe borgere og erhverv til at vælge den ønskede løsning til den rette pris. Vi arbejder også på at alle områder i Egedal skal have mulighed for fibernet. Der er flere små byer og landsteder, i og omkring Egedal som vi vil hjælpe med at blive set.
Projektet Egedal Fibernet er derfor ikke blot nogle fiberambassadører der vil have  trukket nogle fibertråde, vi er en del af et kæmpe fælles træk imellem borgere, erhvervsliv og leverandører, der ønsker en bedre infrastruktur i og omkring Egedal, så vores kommune bliver mere attraktiv at bo og arbejde i.

Områder med fiber

Der er områder i Egedal hvor der er etableret fiber. Vi vil løbende vil belyse områderne efterhånden som vi kender dem :

Antenneforeninger og løsninger med coax

I Egedal er der også en stribe antenneforeninger. De har brugbare coax løsninger som kan klare gode hastigheder, men det vores holdning at løsningerne er ved at være forældet. Ikke nok med at det typisk er dyre løsninger, så kender man loftet på den maximale hastighed på coax løsninger.

Vi er opmærksomme på TDC / Yousee stadig ligger coax ved nye anlæg. Vi stiller spørgsmål og spørg. Er det for at få brugt de gamle lagre ?? Hvad sker der i:

  • Stenløse SYD, Stenløse ??
  • Kongevænget, Smørum ??
  • Fremtidens by, Egedal ??

 

 

 

Telefonlinier, PSTN, ISDN2, ASDL

Nogle huske lyden af modemmet der ringede op for tilslutte sig en internetudbyder.
Vi smiler for det er da fra det forrige årtusinde eller før ??? Eller er det ???

I store dele af Egedal benytter man stadig gamle stofbetrukne kobberledninger, der er indbundet med tjære og bly-kappe, gravet godt og grundigt ned i jorden. Ja  og nogle er endda i plast indsmurt i vaseline. Vi sidder og syntes vores net er så hurtigt, men undrer os samtidig over at vores mobiltelefoner er hurtigere end vores nye WIFI system. Det er egentlig ret enkelt at forstå når ledninger, der blev lavet for snart 100 år siden nok snart er ved at være dømt ude. Vi behøver vel ikke beskrive hvilke software man benyttede dengang. Spar vores tid og lad os komme videre.

Udbyderen rister blot dem der er sløve i optrækket med lodende abonnementer, lige som dengang man skulle aflevere drejeskive telefon for at de ville opsige abonnementet.

Vores holdning – Opsig gamle abonnementer hurtigst muligt.

Mobilnettet

Mobilnettet er kommet for at blive. Det er vi slet ikke i tvivl om og det varer forhåbentlig ikke længe før 5G er på banen i Egedal. Vi  taler med mange i Egedal der har problemer med mobildækning men 5G kræver flere antenner og højere antenner, så behøver vi vel ikke sige mere…  Men der skal ikke være tvivl om at vi arbejder på at få forbedret mobilnettet i Egedal. Kan vi indskyde en bemærkning om hvor meget vores mobilnettet bør forbedres, så gør vi det.

Børnene vil have hurtigere internet! Vil du også?

 

Send os en besked og vi vil kontakte dig, så du kan få svar på dine spørgsmål.

Loading